Beboerposten August 2015

clip_image002

Indhold i denne udgave:

  • Sommerfest og loppemarked
  • Har du snakket med din nabo i dag?
  • Tagrenovering i den store gård
  • Evaluering af sommerens hønsehold
Beboerrepræsentationen er:

Niels Plougman (Formand, suppleant til fondsbestyrelsen), Katrine Hofman Bang (Fondsbestyrelsesmedlem), Jan Greif (medlem), Anders Heilemann (sekretær), Brian Christopher Long (kassere), André Vida Olsen (1. suppleant), Stella Hofmann (2. suppleant)

Beboerrepræsentationen kan kontaktes hver første mandag i BR lokalet i nr.38 (kld) kl.19.30 eller pr. e-mail på br@ostergaarden2100.dk

Redaktion: Brian C Long, Sarah Stjerne & Thea Arends. Redaktionen på beboerposten og hjemmesiden kan kontaktes på redaktion@ostergaarden2100.dk

Loppemarked & Sommerfest

På trods af den noget våde og kolde sommer, holder vi traditionen tro en sommerfest lørdag d. 29. august. I år udvider vi med et loppemarked på Askøgade om dagen fra klokken 10-16. Så her har du måske chancen for at tjene en lille mønt på mormors gamle kaffestel eller på gaven fra faster Jytte, som ikke liiiiige passede ind. Det er derudover en oplagt mulighed for beboerne i den lille gård til at få ryddet ud i loftrummet, inden disse skal ryddes til tagrenovationen i efteråret! Det bliver en rigtig dejlig dag, med masser af nabohygge og sjov.

Hvis du ikke selv har er en krejler i maven, så kig alligevel forbi og spis et stykke kage med din nabo eller få en snak med LAR-folkene, som også vil være tilstede, klar til en snak om det kommende gårdprojekt.

Vil du gerne selv have en loppestand, så send en e-mail til fest@ostergaarden2100.dk, og skriv om du selv medbringer et bord, eller om vi skal sørge for et. Det er gratis for beboere i Østergaarden at have en stand. Vi sørger for at gøre reklame på Facebook m.v, men del gerne budskabet med venner, familie, kolleger og naboer.

Når loppemarkedet er ovre, skyder vi festen i gang! Vi starter kl. 17:30 med en velkomstdrink, og her vil der allerede være tændt op i grillen. Festudvalget vil sørge for, at der bliver lavet nogle lækre salater og brød – medbring selv dine drikkevarer samt kød og grønt til grillen.

Hvis du har lyst til at give en hjælpende hånd med, hører vi gerne fra dig via emailen fest@ostergaarden2100.dk. Der er opgaver både fredag, lørdag og søndag, hvor vi blandt andet skal sætte telte op, optænde grill og rydde op igen. For at få en indikator på hvor mange vi bliver og hvor mange der skal laves mad til, vil vi gerne høre fra dig, hvis du påtænker at deltage i festen. Tilmeldingen er dog ikke bindende, og hvis du i sidste øjeblik finder ud af, at du gerne vil med, men ikke har fået tilmeldt dig, er du naturligvis også velkommen alligevel.

Tilbagemelding senest 23. august inden kl.12.00.

Med venlig hilsen

Festudvalget

clip_image006

OBS! Under loppemarkedet vil Askøgade være lukket for trafik – så er du parkeret der og skal bruge din bil i tidsrummet 10-16, så husk at fjern den inden.

 

Byfornyelse og tagrenovering i den store gård

Det er med beklagelse at vi må meddele at Københavns Kommune ikke har valgt at tildele os de byfornyelsesmidler vi havde søgt om i forhold til tagrenovationen i den store gård. Med det mandat som beboerne har givet os vil vi i beboerrepræsentationen fortsat arbejde på at få tildelt byfornyelsesmidler så vi kan få nyt tag på i den store gård, men om eller hvornår dette kan lade sig gøre kan vi desværre ikke give et bud på lige nu.

Med venlig hilsen

Beboerrepræsentationen

 

Har du snakket med din nabo i dag?

Hvor har det været dejligt at se at vi er kommet hinanden ved i gården omkring borde, grill og hønsgård i løbet af sommeren også selv om den ikke har været den mest solrige hidtil. Men nu lakker sommeren mod enden og vores lånehøns er sendt videre, ferien er slut og snart kravler vi tilbage i vores skal og svinger halstørklædet en ekstra gang om halsen. Men lad os ikke glemme, at det dejlige fællesskab du måske har nydt i løbet af sommeren ikke behøver at slutte her og at der måske er andre naboer du har tilgode endnu at møde, uanset vejret uden for. Brug derfor en hver lejlighed til at møde dine naboer. Hils på dem når du møder dem i opgangen eller inviter nye naboer til en kop kaffe når de flytter ind. Har du først mødt din nabo og snakket bare én gang med ham eller hende er naboskabet styrket og det kan i længden være en god kur mod både ensomhed og kedsomhed.

Kendskab skaber venskab.

Hilsen

Redaktionen

Evaluering af sommerens hønsehold

Vi har henover sommeren haft høns i gården. Det er Miljøpunkt Østerbro som har udlånt 3 høns og hønsehus til os, for at vi kunne afprøve muligheden for at have hønsehold i den nye LAR-gård i 2017.

Forud for hønsenes ankomst modtog vi et par bekymrede bemærkninger fra enkelte beboere, som var usikre på om hønsene kunne tiltrække rotter. Efter 2 måneder med lånehønsene kan vi dog konstatere, at der heldigvis ikke har været problemer af den art, og vi har løbende fået mange positive tilkendegivelser fra beboere, der har besøgt hønsene. Det har for mange beboere været en virkelig stor og positiv oplevelse. Ikke mindst for de mange børn der bor i gården, der hver dag har været forbi og hilse på.

Klimagruppen og dele af beboerrepræsentationen har for nylig evalueret projektet og på baggrund af de mange gode tilbagemeldinger, var der stemning for at foreslå LAR-teamet at medtænke muligheden for en hønsegård i den fremtidige gårdhave. Der var dog enighed om, at hvis dette skal ske, skal hønsene have mere plads at boltre sig på, og der skal tænkes over indretning af hønsehus og -gård for at lette rengøring og pasningen.

Hvis du har noget af enhver art at tilføje i forbindelse med lånehønsene eller forslaget om permanent hønsegård i fremtiden, hører vi meget gerne fra dig på klima@ostergaarden2100.dk.

Med venlig hilsen

Klimagruppen